|
|
|||||||
| View Poll Results: Care a fost cel mai mare jucator al Farului ? | |||
| Antonescu Dumitru |
|
18 | 64.29% |
| Aurica Radulescu |
|
1 | 3.57% |
| Mocanu Mihai |
|
1 | 3.57% |
| Tufan Marin |
|
3 | 10.71% |
| Gheorghe Hagi |
|
5 | 17.86% |
| Altul ( nominalizati-l pe thread ) |
|
0 | 0% |
| Voters: 28. You may not vote on this poll | |||
![]() |
|
|
LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
Sigla FC Constanţa, din anii '70-'80 (http://www.brandsoftheworld.com/news...22/160008.html)
![]() Farul Constanţa în 1970-1971 (http://www.romaniansoccer.ro/clubs/f...onstanta.shtml) ![]() Sus: Stoica, Antonescu, Ştefănescu, Mareş, Badea, Pleşa Jos: Oprea, Tufan, Caraman, Constantinescu I, Tănase, Kallo
Panduru, always on my heart! Last edited by trotica; 17-04-2007 at 21:54. |
|
||||
vaaai.. cu ocazia asta mi'am adus aminte de Balosu.. a fost vecin cu mine... dar ajunsese boschetar voi mai stiti ceva de el?
And should we fall down by the wayside in this ever-changing world ... we can look back to these heroes of our past! Nitu - Ghisan, Popovici, M.Dinu, Carabas - Butoiu, D. Serban, Gh.Barbu, Ciurea - Cornateanu, B. Oprea. Antr: Fl. Marin Curca - Lingurar, I. Barbu, Cr. Petcu, C. Mocanu, Senin - Chirea, Abaluta, I. Badescu - L. Mihai, Cr. Negru. Antr: P. Grigoras Curca - Farmache, I. Barbu, Schiopu, Pascovici - Todoran, Lungu, Usurelu, Cristocea - Gurita, L. Mihai. Antr: P. Grigoras |
|
||||
|
Ioan Ciosescu a început fotbalul la piticii şi juniorii UTA, debutând la UTA II în 1950-1951. În 1952 a debutat la UTA I, pe post de extremă stângă, cu un atac format din Frenţ, Reinhardt, Covaci şi Petchovschi, la o finală a Cupei Aradului în care a înscris două goluri.
[...] Repartizat la Constanţa În 1958 a terminat facultatea şi a primit repartizare la Constanţa, transferându-se la Farul. "Plecarea mea la Farul a fost un stimulent pentru echipă, care a reuşit salvarea de la retrogradare în 58-59", spune el. În 1960-1961 s-a clasat pe locul 3 cu Farul. "La Constanţa m-am consacrat ca medic. Acolo am profesat, acolo am luat secundariatul şi specializarea în ginecologie". În 1962, Farul a retrogradat. Ciosescu a jucat şi în divizia B reuşind în campionatul 1963 să înscrie 36 de goluri, fiind golgheterul seriei de est şi, neoficial, al României. În 1964 a solicitat cerere de transfer la Arad, revenind acasă, unde s-a şi retras din fotbal pentru a profesa ginecologia. "MAESTRE, SUNT CIOSESCU!" Printre cei care l-au simpatizat pe fotbalistul Ciosescu se număra şi regretatul mare actor Grigore Vasiliu Birlic. Era perioada când Ciosescu evolua la Farul Constanţa. Birlic chiar a declarat într-un ziar că este fan al atacantului. Din păcate, cei doi s-au întâlnit doar o singură dată în oraşul de pe malul mării. "L-am văzut pe o stradă în Constanţa şi m-am apropiat de el. Am vrut să-l îmbrăţişez, dar s-a speriat şi s-a retras doi paşi. Imediat au apărut doi malaci, care m-au încadrat. Atunci i-am zis: <<Maestre, sunt Ciosescu!>>. S-a luminat la faţă şi m-a strâns în braţe, strigând: Ciosescu!". Ciosescu - foto dreapta
|
Multumim trotica, nu stiu de unde le scoti tu, dar noi la C-ta n-avem pe nimeni cu arhive sau care sa fie interesat de asa ceva p-aici. Nici macar din partea clubului sau vreun suporter inrait care ar avea acces la arhiva clubului.
|
|
||||
|
Sunt, dar sunt in varsta si au fotografii pe hartie si nu folosesc netul.
Cand in viata ta treci printr-o perioada ca o rupere de nori, cu vant si ploaie, tunete si fulgere peste tot in jurul tau, atunci este timpul sa te ascunzi sub umbrela promisiunilor lui Dumnezeu, sa stai linistit si sa astepti sa treaca. Cel care permite furtuna aduce si curcubeul.
|
|
||||
|
Quote:
E treabă de-a suporterilor. La noi s-a făcut cam aşa: s-a încercat să se dea de urma a foşti fotografi de la ziare locale, a foşti jucători, de foşti comentatori radio - evident, mă refer la Nicolae Secoşan - prin suporteri mai în vârstă să se ajungă la alţi suporteri şi mai în vârstă, pensionari, la bunicii suporterilor, la podurile bunicilor etc Cine cum reuşea să facă rost de vreo bucată de ziar vechi, de vreo poză, o lua pentru o zi-două la scanat. O mare realizare a fost faptul că cineva avea p-acasă o casetă video veche de la postul nostru local de televiziune înfiinţat în dec 89, TVT89 - s-a desfiinţat între timp - pe care strânsese secvenţe difuzate de ei cu câteva din meciurile Poli din anii 95-97, vorba cuiva "aur curat", aşa că am luat caseta, am "digitizat-o" şi-am pus-o pe DVD şi clipuri de pe ea pe youtube. Cam aşa a mers treaba la noi. Vreo două articole de ziar, scanate, despre Ripensia ne-au fost oferite chiar de unul din moderatorii Sport365, Tudose - membru şi al forumului nostru - deşi el e fan FC Argeş, dacă nu mă-nşel Uite un program de meci Poli - FC Constanţa, din 21 noiembrie 1982. Enjoy ![]() ![]() ![]()
|
am gasit pe site-ul oficial www.fcfarul.ro un istoric foarte interesant al echipei noastre
| Display Modes | |
|
|