Forum Sport365
#

Mergi inapoi   Forum Sport365 > Tenis > Jucatori straini de tenis
Inregistreaza-te Intrebari frecvente Lista de membri Calendar Arcade Marcheaza Forumurile citite


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Vechi 31-01-2012, 12:48
KillerMarv's Avatar
Keeper of the Archives
 
Data inscrierii: Aug 2010
Echipa preferata: Rapid Cuburesti
Locatia: Cuburesti
Mesaje: 2,608
Implicit Clasament ATP Zilnic

Am incercat sa gasesc de ceva vreme un thread demn de inlocuirea meciurilor zilnice. Am dezvoltat in ultimele saptamani un sistem care poate tine pasul cu modificarile din clasamentul ATP zilnic, depinzand de ce face fiecare jucator. Voi inaugura "pilotul" acestui proiect cu publicarea zilnica a clasamentului Top 50 ATP. Sistemul calculeaza singur clasamentul zilnic in functie de punctele acumulate.

Nu pot sa incep un astfel de proiect fara sa evidentiez mai intai principalele reguli ATP cu privire la calculul punctajului:

Regulament ATP:
1. Clasamentul ATP se construieste pe baza turneelor jucate in ultimele 52 de saptamani. Dintre toate rezultatele se considera cele mai bune 18.

2. La cele mai bune 18 se adauga si Turneul Campionilor daca este cazul, ca al 19-lea rezultat.

3. Pentru jucatorii de Top 30 (Committment players - stabiliti pentru anul 2012 la data de 15.11.2010, deci cu un an inainte de sezonul curent), punctajul se calculeaza astfel:
a. Se calculeaza punctajul celor 4 Grand Slam-uri. Daca jucatorul poate participa la un Grand Slam si se retrage, i se acorda 0 puncte pentru acel turneu.
b. Se calculeaza punctajul celor 8 Masters-uri obligatorii (toate cu exceptia Monte Carlo). Se aplica regula la fel ca la Grand Slam-uri.
c. Se calculeaza punctajul Best 6 (cele mai bune 6 turnee din cele 12 ramase). In cazul in care jucatorul nu participa la GS sau Masters fara sa incalce a sau b, atunci, pentru fiecare dintre 12 turnee obligatorii la care nu a participat Best 6 este crescut cu 1. In cazul turneelor Best 6, jucatorul este obligat sa participe la 4 turnee ATP 500, dintre care unul dupa US Open, turnee care trebuiesc anuntate cu 6 saptamani inainte. Daca jucatorul renunta la un ATP 500 dupa ce a anuntat, el va fi penalizat, si un punctaj de 0 aferent acelui turneu va fi trecut in Best 6. Jucatorul poate sa rejoace un ATP 500 pentru inlocuirea penalizarii, dar trebuie sa fie un turneu dupa cel penalizat si doar in acelasi sezon.
d. Incepand cu octombrie 2011, jucatorul poate inlocui rezultate din lista de ATP 500 cu cele mai bun dintre turneele de alte categorii ce nu intra in calculul Best 6, astfel incat daca jucatorul are mai mult de 3 rezultate ATP 500, celelalte turnee sa nu reprezinte mai mult de jumatate. De asemenea se pot lua in calcul mai multe turnee ATP 500 daca rezultatul lor este mai bun.
e. In calculul ATP 500 jucatorul poate folosi si Masters-ul de la Monte Carlo, punctele obtinute in ultimul an in Cupa Davis sau punctele de la Olimpiada (daca este cazul).

4. Pentru jucatorii din afara Top 30 (stabiliti pentru anul 2012 la data de 15.11.2010), punctajul se calculeaza astfel:
a. Se calculeaza punctajul pentru Grand Slam-urile la care jucatorul a participat. Pentru retrageri inainte de inceputul turneului, jucatorul primeste 0 puncte, si GS este luat in calcul.
b. Se calculeaza punctajul pentru Masters-urile obligatorii la care jucatorul a participat. Pentru retrageri inainte de inceputul turneului, jucatorul primeste 0 puncte, si Mastersul este luat in calcul.
c. Se calculeaza punctajul pentru turneele ramase si se pastreaza cele mai bune 18 - numarul de GS si masters jucate astfel de rezultate. Calificarile pentru GS sau Masters in care jucatorul nu a ajuns pe tablou, vor intra tot in aceasta categorie. Nu pot fi folosite mai mult de 4 turnee ATP 500 in calcul (in categoria aceasta intrand si Monte Carlo, Cupa Davis si Olimpiada).

5. Exista 6 saptamani pe an in care jucatorul poate primi punctajul aferent mai multor turnee. Este cazul saptamanilor in care se desfasoara turnee concomitent cu ultima saptamana a unui GS sau a celor 2 Masters-uri americane ale primaverii (Indian Wells si Miami).

6. Punctele aferente Cupei Davis se calculeaza astfel:
a. Intra in calcul doar punctele aferente partidelor din Grupa Mondiala sau Play-off-ul Grupei Mondiale, la care jucatorul a participat.
b. Nu intra in calcul meciurile disputate dupa ce una din natiuni a castigat intalnirea.
c. Pentru meciurile disputate in Play-Off, jucatorul primeste 5 puncte daca a castigat meciul dinainte de meciul de dublu, respectiv 10 puncte, daca a castigat al doilea meci.
d. Pentru meciurile disputate in Prima runda, jucatorul primeste 40 puncte pentru o victorie, respectiv 10 puncte consolare pentru o infrangere. Nu intra in calcul meciurile disputate dupa ce una din natiuni a castigat intalnirea.
e. Pentru meciurile disputate in Sferturi, jucatorul primeste 65 de puncte pentru o victorie
f. Pentru meciurile disputate in Semifinale, jucatorul primeste 70 de puncte pentru o victorie.
g. Pentru meciurile disputate in Finala, jucatorul primeste 75 de puncte pentru o victorie.
h. Daca un jucator nu participa deloc la una dintre runde, la runda urmatoare, punctajul aferent jucatorului va fi calculat dupa modelul rundei precedente. (ex: daca un jucator participa direct in sfeturi, va primi 40 de puncte pentru victorie, nu va primi consolare de 10 puncte insa, daca un jucator participa direct in semifinala, va primi 65 de puncte pentru victorie).
i. Daca un jucator a participat la un turneu in saptamana disputei, nu poate primi puncte.
j. Daca un jucator participa la aceeasi runda a Cupei Davis in aceleasi 52 de saptamani (ex: martie 2011-febr 2012), cel mai bun dintre cele doua rezultate va fi luat in considerare pana cand expira vechiul rezultat.
k. Bonusuri: 75 de puncte bonus jucatorului care castiga 7 meciuri intr-un an si echipa sa castiga Cupa Davis; 125 de puncte bonus jucatorului care castiga 8 meciuri intr-un an.


Modalitate de afisare a clasamentului:
- Tabelul afiseaza punctele pe care jucatorul le detinea la inceputul saptamanii in curs, urmata de Gain, Effective si Drop, apoi punctajul final pe baza caruia se stabileste ordinea in clasament. Tabelul afiseaza si turneul curent, dar si starea in turneul curent, pe baza unui cod de culori ce va fi explicat imediat.
- Valoarea Gain este numarul de puncte castigat in timpul saptamanii in curs.
- Valoarea Effective reprezinta punctajul efectiv castigat in timpul saptamanii in curs. Se ia in calcul daca punctajul Gain va intra intre cele mai bune 18 sau nu, iar daca da, se face diferenta cu punctajul ce va fi eliminat din Best 18, precum si valoarea Drop.
- Valoare Drop reprezinta numarul de puncte pe care jucatorul le pierde in saptamana in curs. Se ia in calcul daca un alt punctaj din cele necalculate va intra in Best 18, diferenta de puncte pierdute fiind mai mica.


Coduri culoare background:
Verde - Jucatorul se afla pe tabloul principal al turneului curent
Rosu - Jucatorul a fost eliminat de pe tabloul principal al turneului curent sau calificarile turneului curent.
Albastru - Jucatorul se afla pe tabloul de calificari al turneului curent.
Portocaliu - Jucatorul s-a retras inainte de inceperea turneului curent, si va primi punctaj 0.
Alb - Jucatorul nu participa la niciun turneu curent


Coduri culoare font:
Rosu - Jucatorul participa la un turneu Grand Slam
Portocaliu - Jucatorul participa la un turneu Masters ATP 1000
Portocaliu deschis - Jucatorul participa la un turneu Masters optional
Visiniu - Jucatorul participa la finalele ATP
Verde - Jucatorul participa la un turneu ATP 500
Verde murdar - Jucatorul participa la olimpiada
Mov - Jucatorul participa la un turneu ATP 250
Mov deschis - Jucatorul participa la Team Championships
Cyan - Jucatorul participa la finalele Challenger
Albastru - Jucatorul participa la un turneu Challenger
Albastru inchis - Jucatorul participa la un turneu Futures 15K
Negru - Jucatorul participa la un turneu Futures 10K
Gri inchis - Jucatorul participa in calificari la orice turneu
Gri deschis - Jucatorul nu participa la niciun turneu


Clasament:
Actualizat: 08.03.2012 Ora 09:58
Versiune fisier atasat: -


Daca observati erori, va rog sa spuneti, pentru a putea fi corectate. Intre timp, voi mai adauga jucatori, este un proces anevoios, asa ca va rog rabdare. Clasamentul WTA va aparea si el la un moment dat, dupa ce ATP functioneaza bine si sunt suficienti jucatori adaugati.

Poza va fi updatata zilnic intre orele 9 si 12, cu speranta ca voi putea face acest lucru si in weekend, desi probabilitatea este sa nu.

Sunt de asemenea deschis si la propuneri, daca aveti.
__________________

Last edited by KillerMarv; 08-03-2012 at 11:50.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Vechi 31-01-2012, 13:10
Sahistul's Avatar
SM & Doctor
 
Data inscrierii: May 2008
Echipa preferata: 1.Bayern ; 2.Steaua
Locatia: Bucuresti
Mesaje: 23,719
Implicit

Foarte frumos, o munca titanica, felicitari si asteptam modificarile zilnice!
__________________
"Sahul, precum iubirea sau muzica, are puterea de a-i face pe oameni fericiti." - Siegbert Tarrasch
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Vechi 31-01-2012, 13:12
Cipri's Avatar
Senior Member
 
Data inscrierii: Apr 2007
Echipa preferata: Universitatea Craiova
Locatia: Craiova
Mesaje: 20,059
Implicit

Felicitari pentru acest program ! Este unul mai mult decat folositor !
__________________
IRINA BEGU* SIMONA HALEP* ALEXANDRA DULGHERU* SORANA CIRSTEA* ALEXANDRA CADANTU*
MONICA NICULESCU* ANDREEA MITU* CRISTINA DINU* RALUCA OLARU* EDINA GALLOVITS* MADALINA GOJNEA*

VICTOR HANESCU* HORIA TECAU* MARIUS COPIL* ADRIAN UNGUR* ALEXANDRU LUNCANU* VICTOR CRIVOI*
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Vechi 31-01-2012, 13:46
KillerMarv's Avatar
Keeper of the Archives
 
Data inscrierii: Aug 2010
Echipa preferata: Rapid Cuburesti
Locatia: Cuburesti
Mesaje: 2,608
Implicit

Quote:
Publicat prima data de Cipri View Post
Este unul mai mult decat folositor !
Pentru tine mai ales, ca vad ca urmaresti o sumedenie de jucatori, in special pe cei tineri. Cand o sa reusesc sa cobor mai jos in clasament, probabil ca o sa fie si mai folositor pentru tine.
__________________
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Vechi 31-01-2012, 13:59
Cipri's Avatar
Senior Member
 
Data inscrierii: Apr 2007
Echipa preferata: Universitatea Craiova
Locatia: Craiova
Mesaje: 20,059
Implicit

Da , asa este .
__________________
IRINA BEGU* SIMONA HALEP* ALEXANDRA DULGHERU* SORANA CIRSTEA* ALEXANDRA CADANTU*
MONICA NICULESCU* ANDREEA MITU* CRISTINA DINU* RALUCA OLARU* EDINA GALLOVITS* MADALINA GOJNEA*

VICTOR HANESCU* HORIA TECAU* MARIUS COPIL* ADRIAN UNGUR* ALEXANDRU LUNCANU* VICTOR CRIVOI*
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Vechi 31-01-2012, 22:27
Senior Member
 
Data inscrierii: Feb 2011
Echipa preferata: Indianapolis Colts
Locatia: Orange County, CA
Mesaje: 422
Implicit

Impresionant.
Asta trebuie sa-ti ocupe o mare parte din timp, mai ales daca vrei sa-l actualizezi saptamanal.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Vechi 31-01-2012, 22:36
NeKo's Avatar
Invinsible
 
Data inscrierii: May 2009
Echipa preferata:
Locatia: Bucharest
Mesaje: 1,391
Implicit

ceva in genul celor de pe tennisforum, insa mult, mult mai detaliat. Felicitari pentru o munca absolut criminala.
__________________
Quote:
Publicat prima data de AleXXander View Post
expertul^
Skylar Grey
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Vechi 01-02-2012, 11:06
KillerMarv's Avatar
Keeper of the Archives
 
Data inscrierii: Aug 2010
Echipa preferata: Rapid Cuburesti
Locatia: Cuburesti
Mesaje: 2,608
Implicit

Multumesc pentru felicitari desi sincer nu e nevoie. Nu o sa credeti, dar chiar si cand va fi complet, zilnic va ocupa mai putin timp decat ocupa programul zilnic in cele mai incarcate zile, datorita sistemului automat.

De asemenea, sunt sigur ca exista si alte clasamente live, cel putin dupa comentariul lui Don Corleone din threadul lui Marius de aseara, legat de pozitia lui Marius acum, deduc ca sigur exista. Eu incerc doar sa pun un asemenea clasament la dispozitia forumistilor.

Clasamentul de azi e acum disponibil.

De azi, puteti sa si descarcati zipul ce contine excel-ul din spatele clasamentului pentru a vedea toate detaliile. Gasiti fisierul atasat primei postari.
__________________

Last edited by KillerMarv; 01-02-2012 at 11:10.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Vechi 01-02-2012, 14:55
KillerMarv's Avatar
Keeper of the Archives
 
Data inscrierii: Aug 2010
Echipa preferata: Rapid Cuburesti
Locatia: Cuburesti
Mesaje: 2,608
Implicit

Am integrat si partea de Cupa Davis astfel incat clasamentul sa ia in cont punctele de Cupa Davis exact asa cum prevede regulamentul. De maine in clasamentul detaliat (cel in format zip) veti putea vedea si aceste puncte. Regulile de calcul ale punctajului de Cupa Davis au fost adaugata in primul post.
__________________

Last edited by KillerMarv; 01-02-2012 at 15:11.
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Vechi 03-02-2012, 10:36
KillerMarv's Avatar
Keeper of the Archives
 
Data inscrierii: Aug 2010
Echipa preferata: Rapid Cuburesti
Locatia: Cuburesti
Mesaje: 2,608
Implicit

M-am apropiat de 100 de jucatori adaugati. S-ar putea ca de luni sa trec la publicarea Top 100. E nevoie de cam 115, 120 de jucatori pentru asta.
__________________
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Vechi 05-02-2012, 19:55
Don_Corleone's Avatar
tennis man
 
Data inscrierii: Feb 2008
Echipa preferata: Rapid, Juventus
Locatia: Jibou
Mesaje: 2,306
Implicit

Acum vad si eu thread`ul, intr`adevar o munca TITANICA!
Jos palaria!
__________________
I`ll make you an offer you can`t refuse

www.cneazul.wordpress.com
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Vechi 06-02-2012, 00:54
Sahistul's Avatar
SM & Doctor
 
Data inscrierii: May 2008
Echipa preferata: 1.Bayern ; 2.Steaua
Locatia: Bucuresti
Mesaje: 23,719
Implicit

Tare intrarea lui Breloc in primii 50
__________________
"Sahul, precum iubirea sau muzica, are puterea de a-i face pe oameni fericiti." - Siegbert Tarrasch
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Vechi 06-02-2012, 17:13
KillerMarv's Avatar
Keeper of the Archives
 
Data inscrierii: Aug 2010
Echipa preferata: Rapid Cuburesti
Locatia: Cuburesti
Mesaje: 2,608
Implicit

Am trecut la Top 100 de azi. Cu ocazia asta apare si Ungur in Top 100 provizoriu, exact pe pozitia 100. Deocamdata nu am putut uploada versiunea fisierului detaliat, dar maine o voi face.
__________________
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Vechi 06-02-2012, 18:22
Johnny D's Avatar
Roger Federer & RVP
 
Data inscrierii: Jun 2007
Echipa preferata: Rapid, Arsenal, National
Locatia: Zalau/Cluj
Mesaje: 13,023
Implicit

Quote:
Publicat prima data de Sahistul View Post
Tare intrarea lui Breloc in primii 50
Cam pe cat de tare a fost intrarea in categoria castigatorilor de GS a Samanthei Stosur, respectand proportiile!
__________________
Cand vorbesti de Federer, poti spune daca vrei sa faci cel mai evident repros, ca lovitura sa cea mai slaba-i este backhand-ul!
Insa poti adauga, asa cum zicea si McEnroe, ca backhand-ul lui Federer este cea mai frumoasa lovitura de backhand din istorie si cu asta cred c-ai spus cam totul!


Roger Federer este prin excelenta un jucator eminamente ofensiv, dar ca sa intelegi cu-adevarat ce-nseamna fenomenul unic in istoria tenisului in cateva secunde...<--CLICK!
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Vechi 07-02-2012, 00:56
Sahistul's Avatar
SM & Doctor
 
Data inscrierii: May 2008
Echipa preferata: 1.Bayern ; 2.Steaua
Locatia: Bucuresti
Mesaje: 23,719
Implicit

Bine Ungur fix pe 100, sa vedem cat sta acolo. Iar legat de Hanescu, inca un pic si iese. Uite ca Breloc a mai urcat 3 locuri dupa finala pierduta si e pe 41.
__________________
"Sahul, precum iubirea sau muzica, are puterea de a-i face pe oameni fericiti." - Siegbert Tarrasch
Reply With Quote
  #
Vechi
 
Reply


Thread Tools
Display Modes

Reguli de publicare
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] codul este On
Codul HTML este Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are OnTimpul este setat GMT +2. Ora este acum 03:17.

Licenta vBulletin Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Inactive Reminders By Mished.co.uk