La pariurile sportive poți juca două tipuri de handicapuri: asiatic si european. Există mulți pariori care nu le diferențiază sau le înțeleg criteriile în mod diferit. În acest articol o să analizăm tipul de handicap european și îl vom compara cu handicapul asiatic pentru a nu mai exista confuzii.

pariuri handicap

Ce este handicapul european?

Există mai multe linii de handicap european, spre exemplu în fotbal -1/+1, -2/+2, -3/+3 etc. Aplicând respectiva linie de handicap uneia dintre echipe trebuie sa intuim corect rezultatul meciului: victoria gazdelor, egalitate sau victoria oaspeților.

La pronosticul handicap european există 3 variante posibile de pronostic:

  • una dintre echipe va câștiga la o diferență mai mare decât handicapul
  • una dintre echipe se va impune la o diferență egală cu handicapul
  • una dintre echipe nu va câștiga la o diferență egală cu handicapul.

pariu handicap european

Una din echipe primește, de la început,  un avantaj, iar cealaltă primește implicit un handicap. De exemplu o echipă pornește cu un handicap de un gol, iar atunci trebuie să bată în realitate la minim 2 goluri pentru a ieși pariul.

Dacă o echipă pornește de la un handicap de -2 goluri, putem spune că a pornit de la scorul de 0:2. Atunci, pentru ca pariul pe victoria sa să fie câștigător, ea trebuie să se impună în realitate la minim 3 goluri. Dacă bate doar la 2, atunci va fi câștigător pariul pe egal. Dacă bate doar la un gol, face egal sau pierde, atunci e câștigător pariul pe adversară.

Se bazează pe principiul acordării unui avantaj uneia dintre echipe înainte de începutul meciului.

Trebuie să ai în vedere timpul regulamentar atunci când alegi să pariezi handicap european. Eventualele prelungiri nu se iau în considerare!

Exemple de handicap european

Tipurile de handicap pot fi: Handicap 1, X, 2, 1X, X2, 12.

Sa ne gândim la o partidă, spre exemplu eternul derby FCSB-Dinamoce este pariul handicapul european

Handicap 1 – pariul este câștigat dacă FCSB câștigă la minim 2 goluri diferență (2-0, 3-1, etc.)

Handicap X – pariul este câștigat dacă FCSB câștigă la exact 1 gol diferență (1-0, 2-1, 4-3, etc.)

Handicap 2 – pariul este câștigat dacă partida se încheie la egalitate sau câștigă Dinamo

Handicap 1X – pariul este câștigat dacă bate FCSB, scorul cu care câștigă nu contează la acest tip de handicap.

Handicap X2 – pariul este câștigat dacă FCSB câștigă la un singur gol, dacă se termină egal sau dacă bate Dinamo

Handicap 12 – pariul este câștigat în cazul oricărui rezultat în afară de victoria la un singur gol diferență a celor de la FCSB

Diferența dintre handicapul european si handicapul asiatic

Atunci când vrei să alegi un pronostic de tipul Handicap trebuie să fii foarte atent și să știi exact care sunt situațiile în care pariul tău este câștigat, anulat sau pierdut.

Handicapul asiatic este cel mai des întâlnit, însă pariorii preferă uneori si handicapul european.

Handicapul asiatic se referă la un avantaj cu care una dintre echipe pornește înainte de startul unui eveniment.

Handicapul asiatic poate fi pozitiv, caz in care acordam un avantaj respectivei echipe, sau negativ, situație în care echipa sau jucătorul ales de noi pornește din start cu un handicap, pe care trebuie să-l recupereze până la final.

Handicapul European este descris cu un exemplu concret

Handicapurile asiatice se împart în 3 categorii:

  • fără returnare de miză –   exista doar 2 situații posibile ale pariului: câștigat sau pierdut. Acest tip de pariu va fi găsit în oferta agențiilor online sub următoarea formă: -0.5/+0.5, -1.5/+1.5
  • cu returnare totala de miză – situațiile posibile ale pariului plasat sunt câștigat, anulat sau pierdut. Acest tip de handicap asiatic îl vei întâlni sub forma: 0 sau DNB, -1/+1, -2/+2 etc.
  • cu returnare parțială de miză – pot exista situații în care jumătate din miza plasată să fie returnată. Acest handicap poate fi găsit în oferta de pariuri sub forma: -1.25/+1.25, -1.75/+1.75, un pariu de tipul “Handicap asiatic -1.25” împarte miza plasată în 2 pariuri: “Handicap asiatic -1” si “Handicap asiatic -1.5”.

La handicapul european nu exista returnare totală sau parțială de miză, indiferent de linia aleasă, astfel că pariul poate fi doar câștigător sau pierzător.

În concluzie, diferența dintre handicapul asiatic si cel european este una singură: în cazul în care pariul nostru este la limită, nu avem nimic de pierdut în termeni asiatici. În termeni europeni, întreaga miză este pierdută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.