Această rivalitate între parierea în timpul meciului sau înaintea acestuia a început odată cu pariurile propriu-zise și rămâne a fi un subiect de discuție care împarte jucătorii în două tabere.

Ceea ce este sigur este că fie că optezi pentru varianta de a paria live, fie pentru cea de a paria înaintea meciurilor, ambele presupun avantaje și dezavantaje deopotrivă. Acum, indiferent dacă v-ați decis asupra unuia sau nu, noi venim cu câteva ponturi de pariere atât pentru începători, cât și pentru cei avansați. Toți trebuie să cunoască avantajele și dezavantajele pariurilor de acest tiplive sau prelive.

Avantajul extrem al pariurilor pre-meci

Pentru că cel informat este cel puternic, poate cel mai mare avantaj al pariurilor puse înainte de meci este posibilitatea de a te informa pentru cu precizie despre fiecare aspect al meciului. Fără presiunea timpului și a evoluției meciului, poți căuta liniștit informații suplimentare despre echipe, istoricul lor recent, rezultate la întâlniri anterioare. Toate aceste aspecte, dar și multe altele sunt deosebit de importante în cazul campionatelor naționale de fotbal, dar pot fi decisive și în cazul altor sporturi.

Dezavantajul pariurilor ante-meci

Un aspect de care trebuie să ținem cont și care influențează decisiv evoluția oricărui meci sunt circumstanțele locale și actuale meciului. Când spunem acest lucru ne referim mai ales la starea gazonului, la starea de spirit a jucătorilor, stilul de joc adoptat de echipele puse față în față, aceste aspecte fiind dificil de prezis înainte de meci. Un parior bun își dă seama cum va evolua un meci doar după 10-15 minute scurse, mai ales dacă una dintre echipe domină jocul, s-a oferit un penalty în prima parte a meciului sau un jucător a fost eliminat. El nu mai poate schimba însă nimic dacă pariul a fost pus înainte de meci.

Pariurile live – avantaj imbatabilpariere live

Parierea live este în strânsă legătură cu transmisiunile live ale agențiilor de pariuri. Aceștia din urmă oferă pariorilor posibilitatea de a urmări live evoluția meciurilor pe platforma lor, făcându-le accesibil și tabelul de pariuri pe tot parcursul lui. Așadar, jucătorii își pot alege momentul în care vor să parieze, atunci când sunt cel mai sigur de șansele acestuia de a fi câștigător. Au fost multe cazuri în care o echipă era în avantaj clar în statistici și date, dar a reușit să se impună în fața unei rivale mult mai puternice doar pentru că au avut o zi bună și o mobilizare eficientă. Acestea din urmă le vezi doar în direct, în timpul meciului și pariezi în strictă corespondență cu ele.

Chiar dacă agentul tău de pariuri nu are servere de transmisie live, nu trebuie să îți faci griji. De mare ajutor sunt și statisticile din timpul jocului care anunță numărul de pase, șuturi în sau înafara perimetrului porții, cornere și accidentări. Acestea creionează o imagine a jocului absolut necesară la parierea live.

Pariurile live – dezavantajul evoluției rapide

Dată fiind evoluția foarte rapidă a unor meciuri și modificarea radicală a raportului dintre echipe, jucătorii care nu sunt foarte siguri pe capacitatea lor de adaptare la noi circumstanțe și de dozare a energiei și emoțiilor optează pentru alte variante înafară de parierea pre-meci. Pentru că sunt conștienți că pariurile te pot coborî pe atât de repede pe cât de ridică, ei preferă să-și testeze norocul la meciuri cu cote mari și să spere că vor câștiga.

În acest sens, unii pariori cad și în cealaltă eremă, pariindPariere online fotbal fără nici un fel de strategie și informare în prealabil și lăsându-se vrăjiți de meciuri cu cote mari. Ceea ce uită este că mărimea cotei este invers proporțională cu șansele de câștig. După un eșec, tendința este să investeşti mai mult pentru a recupera ce ai pierdut. Dar iarăși, fără a construi o strategie puternică cel mai probabil rezultat este un nou eșec. Și acesta este „bulgărele de zăpadă” pe care îl fac pariorii neexperimentați, bulgăre care ajunge să strângă toți banii lor, imposibil de recuperat. În astfel de situații, autocontrolul este mai mult decât necesar.

Care pariuri mi se potrivesc mie?

Chiar și după această enumerare de avantaje și dezavantaje suntem siguri că taberele celor care preferă un tip sau altul de pariuri nu se va schimba radical și dilema va fi în continuare una actuală. Lucrul cert este că posibilitatea de adaptare la diverse stiluri și situații este un must în această lume a pariurilor. Nu uitați nici de starea dvs. de spirit, pentru că din interior pornește totul.

Astfel, trebuie să vă construiți stilul de joc și strategia stârns legat de felul în care sunteți construit dvs. Dacă sunteți o persoană mai pragmatică, mai calculată și care vede viața ca un adevărat joc de șah, atunci ar fi mai bine să optați pentru pentru pariurile ante-meci. Acestea vă vor oferi o siguranță emoțională din simplul fapt că o să vă puteți pune la punct toate aspectele, fără a lăsa ceva în voia sorții. Chiar dacă vă veți înșela în supoziții, veți fi liniștit pentru că v-ați satisfăcut dorința interioară de a calcula și plănui.

Pe de altă parte, persoanele foarte dinamice, cele care se mulează ușor pe diverse tipuri de situații și circumstanțe, care primesc totul la rece și pot lucra în condiții de stres sunt mai potrivite pentru pariurile live. Ei sunt mai dispuși să îi asume riscurile unui câștig rapid, pe când categoria anterioară va prefera un câștig mai mic, dar mai stabil, pe o perioadă lungă de timp.

Evoluția cotelor la parierea live și pre-livecote pariuri

Deși este greu de înțeles întreg sistemul de funcționare a pariurilor live, un jucător începător trebuie să știe că spre deosebire de cotele live, cele fixe, setate înaintea meciului sunt afectate mai mult de pariurile puse și valoarea acestora. Cu alte cuvinte, în timpul unui meci în care se pariază live, cotele nu se vor modifica atât de mult pe cât se modifică cele fixe din cauza pariurilor puse. Explicația poate fi și faptul că în majoritatea cazurilor, cotele live sunt setate manual de persoane reale a căror responsabilitate este să urmărească fiecare meci și să gestioneze parierea live. Toate acestea se fac în limitele posibilităților fizice ale omului. De aceea, pentur unele meciuri veți vedea pariurile live suspendate.

Sinteză

  • Pariurile ante-meci sunt avantajoase pentru că te poți informa exhaustiv despre fiecare echipă și jucător.
  • Pariurile ante-meci sunt dezavantajoase pentru că nu ai la dispoziție anumite circumstanțe decisive din timpul meciului.
  • Pariurile live pot fi dezavantajoase pentru că totul evoluează foarte rapid și nu îți dau timp de gândire.
  • Pariurile live sunt avantajoase pentru că îți oferă posibiitatea de a paria în oricare moment ți se pare prielnic, adaptându-te continuu la situația de pe teren.
  • Pariurile în general sunt periculoase pentru cei care nu își pot stăpâni și controla foarte bine emoțiile și se lasă prinși în vârtejul pariurilor defectuoase.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.