Știi momentul acela când simți că te-ai plictisit de pariurile pe fotbal sau pur și simplu te-ai săturat de rezultatele surpriză și pentru un singur eveniment pierzi tot biletul?

Astăzi îți propunem să încerci ceva nou!

BASEBALL

 

 

Chiar dacă nu este un sport tocmai cunoscut în ceea ce privește pariurile sportive, din pricina faptului că majoritatea pariorilor nu cunosc regulile jocului, în acest articol o să detaliem regulile principale ale jocului și o să analizăm tipurile de pariuri pe care le poți folosi. Poate în acest fel te vom convinge să dai o șansă acestui sport atunci când vrei să pariezi.baseball

Istoric Baseball

Baseball-ul este unul dintre cele mai iubite și iconice sporturi din America.

Datează din 1744 și este cel mai jucat în America de Nord, Canada și Japonia. Se joacă la nivel mondial.

Nu se știe sigur data exactă de când a început să apară baseball-ul, dar din anul 1744 există unele referințe mai concrete despre baseball. A fost, de asemenea, timp de aproximativ 20 ani un sport olimpic, dar având în vedere că era foarte cunoscut doar în Statele Unite, a fost în cele din urmă scos.baseball-article-for-this-class

În doar câțiva ani, Baseball-ul a devenit primul sport profesional. În 1850 a luat ființă Asociația Națională a Jucătorilor de Baseball (NABBP). Americanii au încercat imediat să-l facă un joc mondial. În 1878, un jucător profesionist pe nume Esteban Bellan a introdus jocul în Cuba, iar în 1870, a ajuns în Japonia mulțumită lui Horace Wilson. Jocurile au fost organizate în Australia, Noua Zeelandă și Pacificul de Sud în 1888 și 1889.MLB

Jocul a devenit într-adevăr internațional în secolul XX. Ligi organizate de baseball au început să se răspândească în toată lumea: 1922 în Olanda, 1934 în Australia, 1936 în Japonia, 1938 în Puerto Rico, 1945 în Venezuela și Mexic, 1948 în Italia.

Prima echipa profesionistă s-a format în 1869, Cincinnati Red Stocking, care până în iunie 1870 a reușit performanța de a nu pierde  niciun meci.

Reguli Baseball

La început, regulamentul jocului era unul destul de simplu, tot ce îți trebuia era o minge și o bâtă.

⚾️ Se joacă în două echipe compuse din câte 9 jucători

⚾️ Terenul este format din 4 baze

⚾️ Mingea este aruncată de un jucător numit pitcher și lovită de un jucător advers aflat la bătaie numit batter. Acesta din urma realizează scorul după ce fuge și atinge cele patru baze.

⚾️ Acest sport de echipă are datoria de a desemna câte un pitcher și un batter.

⚾️ Rolul jucătorilor este de a ajunge de la o bază la alta, în cazul echipei batterului, respectiv de a prinde mingea lovită de batter și de a o returna cât mai repede pitcherului, asta fiind valabil pentru echipa pitcherului.

⚾️ Echipa batterului are voie sa trimită un singur jucător la fiecare dintre baze.

⚾️ Punctele pot fi  cumulate doar de echipa batterului, în funcție de cum va lovi acesta mingea.

⚾️ Un jucător din echipa batterului stă într-un punct numit baza 1, acesta trebuind sa ajungă la baza 2, 3, respectiv 4 înainte ca mingea lovită să fie prinsă și aruncată către pitcher.

⚾️ Dacă jucătorul ajunge la baza 4, acesta obține punctul.

⚾️ Cele două echipe sunt pe rând în atac şi în apărare.

⚾️ Se joacă 9 reprize.

⚾️ Formația aflată în apărare încearcă să elimine trei jucători aflați în atac (3 outs), iar apoi ea are dreptul să fie în atac.

⚾️ Atunci când este în atac, încearcă să lovească mingea, să intre în teren, să alerge prin cele trei baze şi apoi să revină acasă.

⚾️ Așadar,  lovești și mergi în baza 1, altcineva loveşte, iar tu avansezi spre baza 2 şi apoi baza 3, altcineva loveşte, iar tu avansezi spre baza casă și aici obții punct.

⚾️ Se mai poate marca prin, așa numitul, ”home run”, care are loc atunci când trimiţi mingea direct peste gard, dincolo de teren.baseball rules

Jocul este câştigat de formaţia care marchează mai multe puncte consemnate pe tabela de marcaj.

Tipuri de pariuri Baseball

Cea mai pariată variantă este cea a rezultatului final.

Exemple de alte pariuri pe baseball:

Numărul total de puncte

🏆 Handicap puncte

🏆 Numărul de puncte ale echipei gazdăbetano baseball

🏆 Total run-uri

🏆 Homerun

🏆 Strikeouts

🏆 Total puncte meci fără inning-uri suplimentare

🏆 Numărul de puncte ale echipei oaspete

🏆 Marja Victoriei

🏆 Inning

Alte pariuri la MLB vizează echipa care va conduce, respectiv numărul de puncte după unul, 3 și 5 inninguri.

Campionate importante de Baseball

Major League Baseball (MLB) este cea mai importantă ligă sportivă de baseball profesionist formată din echipele ce joacă în American League și National League.new york yankees

MLB este una din ligile sportive majore profesioniste ale Statelor Unite și Canadei, fiind compusă din 30 de echipe, 29 din Statele Unite, și una din Canada.

Una dintre echipele cunoscute, Yankees au câștigat 27 de World Series, ultimul fiind în 2009, sub conducerea antrenorului Joe Girardi, când au învins-o pe Philadelphia Phillies în 6 jocuri.

În comparație cu alte sporturi, baseball-ul are niște reguli destul de ușoare. Așadar, dacă urmăriți câteva meciuri, o să înțelegeți exact despre ce este vorba.

Baseball-ul nu este atât de cunoscut la noi în țară și din cauza faptului că momentan nu exista transmisiuni în direct pe canalele TV.baseball_glove_bat

Baseball-ul a devenit peste ani extrem de popular și in alte zone ale Mapamondului cum ar fi Japonia, Cuba, Puerto Rico, Republica Dominicană, Panama, Coreea de Sud sau Taiwan. Pentru americani râmâne însă disciplina numărul unu și sportul considerat național.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.